Škola pro psy Conica - Psí hotel

Mezinárodní Mistrovství mládeže a juniorů ČKNO 2019

O víkendu 2. - 3. 11. se konalo ve Zbraslavi u Brna mezinárodní Mistrovství republiky mládeže a juniorů ČKNO. Celkem se celého závodu zúčastnilo 30 závodníků z Čech a Slovenska.

Byly otevřené celkem 4 kategorie: do 18 let: IGP-V, ZVV1, IGP1

do 21 let : IGP 3

Jako rozhodčí byli delegováni pan Ing. Miroslav Vávra a pan Anton Strasser (Slovensko).

Figurování se ujali pan Jiří Bravenec a pan Vojta Konečný.

Za naši ZKO nastoupila Šárka Benčová s fenou Picollou Bohemia Atomica. V její kategorii nastoupilo celkem 12 závodníků.

V sobotu ráno proběhlo losování, Šárka si vylosovala 2, tudíž podle časového rozpisu s Picollou nastupovaly hned po losování na plac. Byla to výhoda, protože nebylo moc času na nějakou nervozitu. Na poslušnosti si holky vybojovaly krásných 93 bodů, na obraně se jim podařil získat stejný počet bodů.

Na závod jsme jeli s představou, že když holky skončí v 1. polovině startovního pole, bude to úspěch. Po 1. dni jsme však všichni značně znervózněli.... Nabízelo se 1. místo nebo také třeba i poslední... Po dvou disciplínách se situace značně změnila :-) ,,Nabídni prst a vezme si celou ruku" - toto přísloví asi nejlépe vystihovalo náladu, která nás provázela po zbytek celé soboty. To, že před poslušností nebylo moc času na nervozitu se vynahradilo v očekávání výsledku zítřejší stopy.

Spousta otázek: ,,odejde to?, najde a zalehne předměty??, dojde stopu???, neztratí se????, čuchala vůbec někdy?????" :'-(    To byla sobota.........

A CO TEPRV NEDĚLE.........

Ráno by se dala nervozita krájet. Špatně od žaludku, napětí, sem tam nějaká slza a nekonečná doba před stopou...... Odjezd na stopy se kvůli mlze odkládá o další - opravdu nekonečnou půl hodinu - Šárka se hroutí :-). Konečně odjíždíme. V autě si ještě několikrát poslechneme o stavu Šárčina žaludku a uvědomělé věty: ,, A TOHLE JE MŮJ KONÍČEK, STOJÍ MI TO VŮBEC ZA TO ?? PROČ TO DĚLÁM ??"

A je to tady, jde se šlapat stopa. Našlapáno. Děj se vůle boží.

Holky se nahlašují, Picolla vychází. Stojíme, ani nedutáme a držíme pěsti. Picolla jde moc hezky a zalehává 1. předmět, bohužel křivě. Tak a je to tady, Picolla si začíná vymýšlet, co bude dál ???... Po předmětu vychází a krásně vypracuje 1. lom. Tetelíme se, ani nedýcháme. 2. předmět, krásně, přesně označený. Holky vycházejí a Pikuš pracuje naprosto soustředěně, 2. lom výborně vypracovaný, v nás stoupá napětí, už jen poslední úsek a poslední předmět. Všichni strnule přihlížíme, v duchu fandíme a doufáme že poslední předmět nepřejde, jako minulý rok. Picolla lehá. Rozhodčí ukazuje desky pro nás prozatím s neznámým bodovým ohodnocením.

JE TO DOBRÝ!!!! Šárka brečí, to značí dobrý výsledek :-) CELKEM 97 bodů. :-)))

Máme Mistra republiky, pro nás něco neuvěřitelného!!!! Jeli jsme sem pro umístění v první půlce a vezeme si Mistra :-):-):-)

Eufórie nebere konce, nevezeme pouze titul a pohár Mistra republiky, ale i poháry za nejlepší stopu, poslušnost, obranu a jako VELKÝ bonus pohár za Celkového vítěze závodu. Kdo nezažil, nepochopí. Radost, vděk, pokora, úleva. Uznání pro všechny. Hlavou se promítá ta dřina všech. Všech, kteří uspěli i těch, kterým se tentokrát tolik nedařilo. Soucit s nimi, ale zároveň obrovská radost a nadšení z dosaženého výsledku.

Tímto bychom chtěli poděkovat všem kdo nás podporovali a drželi palce, bylo to moc příjemné a povzbuzující, dále moc děkujeme Martinovi Jarošovi a Vojtovi Filipovi za výbornou přípravu v obraně. :-)

Závod byl velmi pěkně připraven. Měl vysokou úroveň a velmi přátelskou atmosféru. Nejen ze strany závodníků, kteří si vzájemně drželi pěsti aniž by se znali, ale i ze strany rozhodčích, kteří byli velmi milí a vstřícní.

Pro nás to byl víkend, na který asi jen tak nezapomeneme. Šári, moc ti to přeju, jsem na Tebe pyšná.

Za školu pro psy Radka Benčová


Škola pro psy Conica - Psí hotel
Hlídání pejsků s ubytováním
Ke Kalinovu mlýnu
Ořech
Česká republika
Telefon: Hotel - 602 200 345 , Výcvik - 777 606 616
Hotel pro psy Darkove poukazy Kontaktujte nas